Algemeen

Linda Verstraten

Voor het NT2-onderwijs schreef ik De omgevallen boekenkast. Lees meer over dit boek en het werken daarmee.

Naast mijn werk zet ik me actief in voor het behoud van bedreigde dieren en verzorg ik rondleidingen in Artis, als vrijwilligster van de afdeling Publieksservice. Op deze pagina lees je daar meer over.


Save the Manatee Club

De Save the Manatee Club (SMC) zet zich in voor de zeekoeien (manatees) in Florida, die daar ernstig in hun voortbestaan worden bedreigd. Van de ongeveer 3000 exemplaren die er nog maar zijn, sterven er elk jaar meer, met name door botsingen met 'plezierboten'.

De SMC brengt de zeekoe onder de aandacht van het publiek, maar zorgt ook voor opvang van gewonde dieren. Verder voert de organisatie processen om te zorgen dat de zeekoe de status van bedreigd dier behoudt.

Adopteer een zeekoe of wordt donateur en help mee deze vreedzame dieren te redden.

Vertel me meer »


Dian Fossey Gorilla Fund

De Dian Fossey Gorilla Fund (DFGF) is in 1978 opgericht door Dian Fossey om de zeer zeldzame berggorilla's (er zijn er nog niet eens 400) voor uitsterven te behoeden. Veel gorilla's vallen ten prooi aan stropers en handelaren, die de jongen voor veel geld proberen te verkopen.

De organisatie doet onder meer onderzoek, geeft les op plaatselijke scholen, vangt in beslag genomen gorillajongen op en patrouilleert om stroperij tegen te gaan. En dat is niet zonder gevaar, want de gorilla's leven in het grensgebied van Rwanda, Uganda en de Congo, waar gewapende milities rondtrekken.

Lees er alles over op de site en steun de strijd voor het behoud van deze prachtige dieren.

Vertel me meer »


Orangutan Foundation International

De Orangutan Foundation International zet zich in voor de orang-oetan in Indonesië. De grootste bedreiging voor de orang-oetan is het verlies aan leefgebied. Dagelijks worden enorme stukken tropisch regenwoud gekapt om plaats te maken voor palmolieplantages — onder meer om ons van 'groene energie' te kunnen voorzien ... Als er niet snel iets gebeurt, zal de orang-oetan binnen tien jaar niet meer voorkomen in het wild.

Neem daarom een kijkje op de website en adopteer een orang oetan.

Vertel me meer »


Rondleidingen in Artis

In Artis kun je een kijkje nemen achter de schermen. Bijvoorbeeld in het aquarium of het roofdierenverblijf. Je ziet dan wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van de dieren die er wonen. En je komt natuurlijk van alles te weten over de dieren zelf, of over het waarom Artis zoveel aandacht besteedt aan fokprogramma's en natuurbehoud.

Deze rondleidingen achter de schermen zijn gratis, je hoeft alleen een afspraak te maken. Je moet natuurlijk wel een toegangskaartje kopen.

Vertel me meer »